Zinvol Geweld:

© Gert"The Dutch Godfather"Swaen 15 September 2000

Op een zondagmiddag stond ik te wachten in een cafetatria om mijn bestelling door te kunnen geven, wanneer ik aan de beurt was. Het was redelijk druk en er stonden ongeveer een 5 a 6 vaders en/of moeders te wachten samen met kinderen. Mijn bestelling was nog niet opgenomen, toen er op een gegevens moment 5 skinheads varierend van 16 tot 25 jaar binnenkwamen. Zij gedroegen zich niet als de meeste reguliere cafetaria bezoeker en maar "zelfs" in mijn ogen ronduit a-sociaal en onbeschoft. Ik merkte dat er een hoop mensen zich stonden te ergeren, omdat ze onderling een boel opmerkingen maakten over deze situatie. Toen er op een gegevens moment, nadat de rest van de "4 klanten " met hun schoenen op tafel, al boerend en schreeuwend hun ongenoegen kenbaar maakte over de lange wacht-tijd, er 1 van deze groep naar het toilet liep en boerend vertelde dat het wel iets sneller moest, reageerde ik eventjes.

Ik vertelde de betreffende jongen, dat de groep een beetje moest kalmeren en zich moesten gedragen omdat ze niet de enige klanten waren en dat er mensen zich aan hun gedrag ergerden. Mij werd mij medegedeeld dat ze met z'n 5-en waren en dat ik me er niet mee moest bemoeien.

Na zijn sanitaire noodstop te hebben be-eindigd, moest ik van de toileterende jongeman maar even meelopen naar het tafeltje en het zijn "vrienden" nog maar even moest vertellen. Nou ben ik daar niets te beroerd voor, dus ik liep achter die jongen aan, maar toen ik bij het tafeltje kwam, stonden ze met zijn allen op en begonnen dreigende taal te uiten. Ik heb hen, na eerdere ervaringen met dit soort uitbundige en zichzelf overschattende groepjes, weer even in hun stoeltjes terug gezet en even verteld, wat de regels zijn als je in een openbare gelegenheid met andere mensen staat te wachten. Volgens de "leider"van het groepje moest ik me nergens mee bemoeien, want anders zou hij wel even......, onderwijl zijn hand in zin binnenzak laten verdwijnen. Nou ben ik niet iemand die in spanning gaat afwachten wat er uit die binnen zak tevoorschijn komt, dus heb ik hem een zetje gegeven om hem verder bij me weg te krijgen,zodat hij niet met een eventueel slag- of steekwapen ( waar tegenwoordig bijna iedereen die "gezellig" uitgaat mee in zijn of haar zak loopt ( schroevendraaiers,hobbymesjes enz.) mij enig letsel kon toebrengen. De verwonding die hij daarbij opliep,was een schram c.q kras ter hoogte van zijn lip,waarchijnlijk door een van de 6 ringen of mijn horloge bandje. Ik heb namelijk aan de rechter gevraagd wat zij dacht, mijn formaat handen showend:Als ik hier iemand een aantal vuistslagen mee zou geven in zijn gezicht,zou de schade dan beperkt blijven tot een scheurtje,kras of snee in zijn lip, of zou hij voor lopig een week of 8 kip moeten eten door een slangetje. Zij gaf daarop een lachend antwoord,dat dat het laatste wel zou wezen,maar dat ik hem niet had mogen duwen,maar zelf had moeten weglopen. IK ben na dit optreden aangehouden, 6 uur op het politie bureau gezeten en heb na uitspraak van de rechter alle "slachtoffers" fl:750,- schade vergoeding moeten betalen wegens mishandeling.

Het kostte mij dus 5 x 750,- en zij mogen doorgaan met hun asociaal gedrag en als er iemand wat van zegt krijgen ze betaald, want zij zijn met z'n 5-en en jij bent alleen.

Is dit geweld wat er in deze is gebruikt na het mondeling te hebben geprobeerd en vervolgens zelf bedreigd te worden:
1: Zinloos geweld.
2: Geweld
3: Zinvol geweld
4: Geen mening
5: Lekker niet mee bemoeien en door lopen.

In elke volgende situatie waar onrechtvaardigheid bij voorkomt of onzedelijk gedrag, daar zal ik te n alle tijden ingrijpen en moet Justitie, de Samenleving en alles wat er bij hoort zich eens goed achter de oren krabben. Als een ieder zijn mond houdt, zijn ogen dicht houdt en liever doorloopt, dan wordt het mijn inziens een zooitje ion de gehele samenleving en worden dit soort situaties alleen maar erger.

Groetjes Gert"The Dutch Godfather"Swaen

 
 


"Forum" Give your reaktion
 
 

<